خرمای خشک

خرما میوه ای سرشار از کربوهیدرات و انرژی است.هر یک عدد آن بسته به نوع خرما و میزان قند آن بین 20 تا 70 کالری دارد که به دلیل انرژی بالایش مصرف آن برای ورزشکاران قبل از تمرینات فیزیکی بسیار توصیه می شود.هفتاد درصد خرما از قند تشکیل شده است.خرما در 2 نوع خشک و تر به بازار عرضه می شود.خرمای خشک به دلیل داشتن رطوبت کمتر (زیر 18 درصد) ماندگاری بیشتری نسبت به خرمای تازه دارد تا حدی که با نگهداری در یخچال تا 5 سال قابلیت مصرف دارد.

خرمای خشک نسبت به خرمای تازه کالری و فیبر بیشتری دارد.هر 100 گرم خرمای خشک حدود 280 کالری دارد.یکی از خواص فوق العاده خرمای خشک درمان بسیاری از بیماری های گوارشی نظیر یبوست،سوء هاضمه،اختلالات روده و ... می باشد.وجود پتاسیم بالا در این میوه برای جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و دیابت و فشار خون و افسردگی بسیار قابل توجه است.همچنین وجود گوگرد در خرمای خشک علائم حساسیت های فصلی را کاهش می دهد.

از جمله خرماهای خشک موجود در ایران می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

خرمای ربی متعلق به استان سیستان و بلوچستان،خرمای زاهدی متعلق به منطقه قصب در استان بوشهر،خرمای استعمران (سایر) متعلق به استان خوزستان، خرمای پیارم متعلق به شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان،خرمای حلاوی در استان خوزستان،خرمای دیری متعلق به استان خوزستان و بوشهر و خرمای دسکی متعلق به استان سیستان و بلوچستان

که هرکدام از این خرماها خواص منحصر به خود را دارند و در مناطق مختلف ایران کشت می شوند.بعضی از این خرماها تولید فراوانی دارند و به همه استانهای ایران ارسال می شوند و حتی به خارج از ایران صادر می گردند.اما بعضی از آنها به دلیل ارزش اقتصادی کمتر به طور محدود کشت می شوند و در همه جای ایران قابل دسترس نیستند.

در ادامه خرماهای خشک قابل ارائه توسط سایت تک نخل معرفی شده اند.

1مجموع 4 محصول
1مجموع 4 محصول
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :